Voorwoord van de voorzitter

Beste bezoeker,

Welkom!

Zowel op onze website als op een SV. Hoewel, geconfronteerd met Covid-19 is een fysische SV alles behalve zeker.

Indien het mogelijk en toegelaten is, ontvangen wij u in een gezellige ambiance. Wij zijn een club van 76 leden. Een grote club dus. Allemaal mannen. 92-31 is niet de uitslag van een basketbal match, maar is de leeftijd van ons oudste en jongste lid. Mispak u niet, de grote meerderheid van onze leden zijn 40 en 50’ers. Er is elk jaar een mooie pijplijn van nieuwe leden. Een kenmerk van onze club is onze hoge assiduïteit. Een onmiddellijk gevolg daarvan is de sterke band tussen de leden. Over de generaties heen.

Binnen de Rotarische Gedachte combineren we kameraadschap met een professionele instelling. Zeker wanneer we activiteiten organiseren. Dat mogen zowel “inkomsten”-gerelateerdeals ontspanningsactiviteiten zijn. Ook onze selectie, toewijzing en opvolging van sociale projecten pakken we op dezelfde professionele manier aan.Zo vragen we dat onze goede doelen een inspanning leveren. Niets voor niets, zonder daarom onze gulheid te verliezen.

Dank zij deze instelling en aanpak kunnen we elk jaar een aantal projecten royaal steunen. Uniek is onze ruime steun aan “jonge” kunstenaars uit de regio. We bekronen elk jaar beloftevolle artiesten van de Academie en het Conservatorium met de Rotary Cultuurprijzen. Dit leidde al meermaals tot een versnelling van de start van een bloeiende carriére.

Het zal u niet verwonderen dat dit jaar al een aantal activiteiten in het water zijn gevallen. Er zullen er jammer genoeg nog een aantal volgen. We laten het niet aan ons hart komen. Een aantal hebben we creatief al kunnen vervangen. Ook financieel hebben we gelukkig een buffer. “Ons dak is in prima staat en al lang gerepareerd, vooraleer het stormde” kunnen we stellen.

Toch vinden we het uitermate jammer dat we niet wekelijks fysisch kunnen samenkomen. Zoom, Teams, Web-ex,… kan dat niet compenseren. Om die virtuele SV’s toch aangenaam te maken, werken we bij voorkeur met een aantal thema’s. Het zorgt telkens voor een aangename middag of avond.

Bent u Rotariër en u bent in de buurt, dan ben je harte welkom. Ervaar onze ongedwongen sfeer en vriendschap.

Rik Vansteenkiste

Voorzitter 2020-2021
Rotaryclub Kortrijk Groeninghe

 

Copyright 2017 - Rotary Kortrijk Groeninghe (oorspronkelijke creatie: Stijn Vansteenkiste / www.vco.be)

Back to Top