Nieuwjaarsconcert 2014 - Best of Verbiest

Gedurende zijn rijkelijke carrière heeft Rony Verbiest de kans genomen een groot repertoire op te bouwen dat gaat van klassiek tot Jazz.

In 1989, werd hij uitgenodigd bij wat toen nog de nationale radio was om deel uit te maken van de band DE FRISSE WIND. Later vervoegde hij zich bij het saxofoon kwartet SAXOLOGIE. Niet alleen maakte hij deel uit van verschillende trio’s en kwartetten, maar hij speelde tevens in verscheidene big bands, zoals de ACT BIG BAND. In 1990, vroeg Johan Verminnen hem om de accordeon op te nemen voor zijn lied “De Musette”.

Rony ontdekte dat hij de voeling met het instrument ook nog steeds in de vingers had. Hij exploreerde het instrument dan ook ten volle en verweefde verschillende genres van klassiek naar Jazz, tango nuevo en folk tot zijn eigen individuele stijl. Heel wat van zijn accordeontalent kwam ten volste tot z'n recht gedurende zijn medewerking met LES PETITS BELGES. Samen met Richard Galliano en Marcel Azzola, is Rony Verbiest de nieuwe stem geworden van dit instrument; hij behoort dan ook tot de top van Europa.

Copyright 2023 - Rotary Kortrijk Groeninghe (oorspronkelijke creatie: Stijn Vansteenkiste / www.vco.be)

Back to Top